lördag 22 februari 2014

Lördagstema: Träning

Fru Filifjonk tränar nästan jämt. Det kan förvåna dem som träffat henne, men det är dagsens sanning.
Empati och medkänsla får hon träning i dagligdags på jobbet som nattbusschaufför. De trafikanter som är fulla och därmed dumma kräver extra stor dos, och ger så rika tillfällen till träning.
Frågor om resvägar ger rika tillfällen till träning av minnet och DET behövs verkligen.

Fru Filifjonks mormor hade mjölkaffär, och där var det ett absolut måste att kunna räkna i huvudet. Den lärdomen överförde hon till Fru Filifjonk som sedan dess tränar denna förmåga så ofta det går. Vid veckans besök i hökarboden räknas viktualiepriserna ihop i Fruns huvud innan de skannas och det stämmer för det mesta.

Teknik tränar Fru Filifjonk dagligen. Stickteknik är det roligaste som finns. Det trillar sockor, vantar tröjor och en och annan mössa från stickorna som ett resultat av dessa övningar och tränngstillfällen.
Varje vecka tränas sticktekniken och den soiala kompetensen på stick-café. Det senaste Fru Filifjonk lärt sig är att med hjälp av rundsticka och s.k. magic loop-teknik sticka två sockor på en gäng.

Vad mer tränar Fru Filifjonk? Ja, småhomsorna är ju inte alls så små som man kan tro, utan gedigna tonåringar och som alla vet, som har sådana varelser i sitt hem, så får föräldrarna rika tillfällen att träna sitt tålamod, sin organisationsförmåga, sitt tålamod, sitt ledarskap, sitt tålamod, sin behärskning, sitt tålamod, exemplen kan göras legio.

Annars tränar inte Fru Filifjonk så särskilt mycket.

5 kommentarer:

 1. Huvudräkning! Varför försvann det spårlöst ur synfältet? När sonen var i fem-sexårsåldern fann han stort nöje i att kolla priserna på det vi plockade ner i varukorgen och räkna ihop, för att sedan tala om för kassörskan vad det skulle bli. Reaktionen varierade. "Jaharu" sa en del, lite klentroget. Och sedan, sedan snörpte de lite irriterat på munnen när det visade sig att han hade rätt! Men de var i minoritet. De flesta var imponerade och talade också om det.

  Sedan blev också han tonåring under några år och gav vissa tillfällen till tålamodsträning, Fast i ärlighetens namn långt ifrån så mycket som jag var beredd på.

  Jag tror att dumma nattbusspassagerare är oslagbara som tålamodsträningsobjekt!

  SvaraRadera
 2. Fru Filifjonk skriver så roligt! Empati&Medkänslans dagliga träning på nattbussen, daglig - på natten.Härligt friskusinlägg!

  SvaraRadera
 3. Oerhört viktig träning alltihop! Speciellt känner jag igen den där träningen man får av sinna barn/vuxna ungar

  SvaraRadera
 4. Vad tyckte du om att sticka sockor på rundsticka? Jag har tänkt prova det, de senast tio åren, men har fortfarande inte kommit mig för. Det finns ju tonvis med anvisningar på nätet, så det borde ju inte vara så knepigt att bara kasta sig in i projektet.
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Hej fru Filifjonk! Är det möjligen så att det kanns en och annan ramsa att muntra upp oss lördagsbloggare med?

  SvaraRadera